Kend dit Voervadsbro - En foredragsrække

Som led i Tryg Landsby-projektet afholdes tre arrangementer, der vil gøre os klogere på den hyggelige landsby og det skønne område, vi bor i – Kend dit Voervadsbro. 

Foredragene foregår i Det Lille Røgeris festsal. Det er gratis at deltage for alle beboere i Voervadsbro og omegn. Du behøver ikke at tilmelde dig – vi fylder festsalen efter først-til-mølle-princippet.

Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen ved de tre datoer:

1) Ole Pilgaard Andersen fortæller om den nyere historie og kulturen i Voervadsbro. Hvordan så her ud for 50 år siden? Hvilke arbejdspladser var der i byen? Hvordan har beboelserne i byen udviklet sig?  Dato/tid: 22. november 2018 kl. 19.00

2) Morten D.D. Hansen er naturvejleder og museumsdirektør på Naturhistorisk Museum. Morten brænder for naturen, og hans entusiasme stråler igennem, når han beretter om, hvad den smukke natur omkring vores landsby kan byde på. Dato/tid: 15. januar 2019 kl. 19.00

3) Hvordan har livet i og omkring Voervadsbro udformet sig for tusindvis af år siden? Arkæolog og museumsinspektør Per Borup fra Horsens Museum beretter om, hvilke arkæologiske og forhistoriske fund, der er gjort i vores område, og hvilken historie, fundene fortæller om  livet i området.  Dato/tid: 21. februar 2019 kl. 19.00

"Skoven" - byens natursamlingssted

Nyt fra projekt “Natur-samlingsstedet”.

Navnet er nu ændret til: “Skoven”, for at gøre det mere “mundret”. Stedet skal være samlingssted  for landsbyens beboere. Se videoen nedenfor.

Lørdag d. 20. oktober holdes indvielse af området, se Facebook opslag eller se i kalenderen ovenfor.

Vedr. fremtididge arbejdsdage: Skriv gerne på FBsiden, hvornår du kan/vil deltage i praktiske opgaver og hvilke opgaver du gerne vil deltage i, lige så, hvis du har legeredskaber, som du vil af med og som vil være “naturlige” i en skov. Er der nogen som har redskaber/maskiner til brug for opgaverne, så henvend jer til Simon og Karin eller Connie og Svend

Vi håber rigtig mange vil benytte området flittigt, når det er færdigt. Og dette er IKKE afhængig af, om man har, eller hvor meget man har, hjulpet ved opbygning af området. Vi håber på længere sigt også at der bliver råd til en Shelter, så der bliver mulighed for overnatning.

Der vil også blive udfærdiget få regler/retningslinjer, for brug af området, således der tages hensyn til skoven, skovens dyr, andre dyr og alle os Voervadsbro borger, der vil bruge “skoven”

 

Livestreaming 2018

Se dato og indhold for alle efterårets foredrag i kalenderen i menu'en ovenfor.

Foredragene foregår i den store sal i det lille røgeri

NB: foredragene er gratis. Tilmelding til fællesspisning (89 kr) foregår ved henvendelse til Røgeriet senest kl. 12 søndag før foredraget.